|
|
| Autor |
Wiadomość |
lepciu
Administrator

|
Phototechnic Session |
|
Phototechnic Session
Witajcie, pojawiła się inicjatywa zorganizowania sesji fotograficznej, niekoniecznie w studio. Narazie wszystko w zarodku ale mam nadzieję rozwinie się expresowo - p. Jakub wyraził chęć udziału w tym przedsięwcięciu więc już jesteśmy do przodu:)
Mały schemacik tejże sesji:
- sprzęt (lampy, statywy, blendy, softboxy, parasolki) - użyczylibyśmy z AP (sesja musi się odbyć w czasie gdy budynek na ER jest otwarty czyli wtedy kiedy ktoś ma tam zajęcia)
- fotografowie (1 rok fototechnika pod okiem p. Jakuba)
- wizażystki (mamy nadzieję nawiązać współpracę z tymi z AP)
- fryzjerki/fryzjerzy (nie wiem czy mamy taki kierunek w AP więc czekam na wasze propozycje, może znajomi?)
- modelki/modele (mamy zamiar podjąć współpracę z modelkami z internetowych agencji modelek na zasadzie "zdjecia za zdjęcia" tzn my robimy im zdjęcia za darmo a one za darmo pozują
- rekwizyty (wykażmy się inwencją twórczą ) ja już zagadałem o sportowy motocykl Honda
Założeniem jest wykonanie w miarę profesjonalnej sesji zdjęciowej z modelkami w plenerze o budżecie niemalże zerowym. Efektem będą obrobione zdjęcia na płycie, którą otrzymają wszyscy współtworzący ten event.
To tak ogółem, niech wpisują się w tym wątku osoby wstępnie zainteresowane współtworzeniem takiej sesji. Jeśli macie jakieś pytania, sugestie i propozycje piszcie tutaj lub prosto do mnie.
W temacie modelek, muszą to być osoby, które swój "pierwszy raz" mają już za sobą najlepiej ze średnim doświadczeniem, poszukujące zdjęć do portfolio. Co do fryzjerów i wizazystek temat do dyskusji bo nie znam jeszcze szczegółów.
Sesja powinna odbyć się w promieniu budynku AP bo na tyle mamy przedłużacza a nie wiem czy możemy wywieźć sprzęt w inne miejsce z dostępem do prądu - to pytanie do p. Jakuba.
Propozycje rekwizytów mile widziane, czekam na wasze posty.
Pozdrawiam Adrian
_________________ .:: Puszka Nikona, siatka słoików i sabinka ::. |
|
| Wto Mar 30, 2010 15:13 |
|
 |
Reklama
|
|
| Wto Mar 30, 2010 15:13 |
|
 |
domin
Moderator

|
|
|
Jestem jak najbardziej za.
|
|
| Sob Kwi 03, 2010 19:39 |
|
 |
lepciu
Administrator

|
|
|
Cieszę się Dominik, że w to wchodzisz. Liczyłem na większe zainteresowanie tematem a jak narazie tylko Dominik, czekam na wasze propozycje.
|
| Nie Kwi 04, 2010 09:16 |
|
 |
Black Angel
Fotograf

|
|
|
mnie też się podoba, choć wolałabym mieć jakąś znajomą osobę za modelkę tak czy inaczej nowe doświadczenie 
_________________ Żyj, by każdy Twój dzień, nowym był wyzwaniem - wyznaczał Ci cel... |
|
| Nie Kwi 04, 2010 11:21 |
|
 |
YastinaCh
Działacz

|
|
|
Adrian wszyscy zajęci świętami więc nie wchodzą i nie udzielają się. Wydaje mi się że pomysł jest zarąbisty, zawsze można się czegoś więcej nauczyć i dowiedzieć. Ja mam koleżankę fryzjerkę zapytam czy nie byłaby chętna pomóc.
|
|
| Nie Kwi 04, 2010 18:41 |
|
 |
Aśka
Fotograf

|
|
|
Ja to chyba nie muszę pisać, że jestem chętna bo zawsze i wszędzie mnie pełno pozdrawiam
|
|
| Pon Kwi 05, 2010 15:43 |
|
 |
domin
Moderator

|
|
|
Wręcz przeciwnie Asia, trzeba pisać jest co najmniej 6 powodów:
1. wiadomo,że przeczytałaś post
2. jest pewność,że chcesz uczestniczyć lub też nie
3. Adrian się cieszy i nie tylko bo będzie więcej rąk do przygotowań
4. dajesz przykład innym aby coś napisali
5. nasze forum zaczyna się ponownie rozkręcać
6. miło logować się na forum i czytać nowe wiadomości
Ludzie piszcie!!!
wiem ,że są osoby które są jak najbardziej chętne ale jednak musimy mieć potwierdzenie czarne na białym
Pozdrawiam
|
|
| Pon Kwi 05, 2010 19:58 |
|
 |
Black Angel
Fotograf

|
|
|
tak jest! nasze forum znów dostaje skrzydeł ! (na wiosne?)
_________________ Żyj, by każdy Twój dzień, nowym był wyzwaniem - wyznaczał Ci cel... |
|
| Pon Kwi 05, 2010 20:31 |
|
 |
czikola
Pasjonat

|
|
|
Ja też jestem za. Tylko co z tymi rekwizytami co to ma być? wielkogabarytowe jak ten motocykl 
|
|
| Pon Kwi 05, 2010 20:55 |
|
 |
lepciu
Administrator

|
|
|
Ola, niekoniecznie takie wielkie:) (może być akwalung i płetwy:P) Mając więcej rekwizytów sesja stanie się bardziej atrakcyjna i mniej monotonna. Chodzi mi o to aby uniknąć sesji z jednym rekwizytem, np. na wszystkich fotach modelka ma ten sam kapelusz ipt. To by świadczyło o naszym braku przygotowania i profesjonalizmu. W planach są 2-3 modelki i każda z nich powinna być sfotografowana conajmniej w 2 scenach i z różnymi rekwizytami - zdjęcia będą róznić się od siebie a elementem spójnym będzie w tym wypadku ta sama modelka i podobne tło bo jak wiemy sesja odbędzie się na dworze.
Dominik! Świetna argumentacja co do wpisywania się na forum:D
Piszcie, nie wstydźcie się napisać coś od siebie, dać propozycji - nawet jeśli nie będzie to strzał w 10 to i tak nic sie nie stanie. Znacie ogólny zarys tego photo-eventu i teraz możemy go ukształtować pod nas ale do tego potrzebne jest jeszcze Wasze zdanie
YastinaCh - to świetnie jak się da coś załatwić z tą fryzjerką, podrzucajcie propozycje jesli możecie coś zorganizować - to urozmaici naszą pierwszą wspólną sesję.
Chcę aby każdy miał wkład w tą sesje i żeby każdy wykonał sobie jakieś zdjęcia - po pierwsze nowe doświadczenie a po drugie kilka fotek do portfolio, które w pracy fotografika jest bardzo ważne, zeby nie rzec najważniejsze Musimy nauczyć się rozmawiać z modelką i mieć z nią dobry kontakt, jeśli ten nasz projekt wypali pozytywnie to z pewnością na jdenym się nie skonczy...
pozdrawiam Was i kolejny raz zachęcam do twórczego podejscia
|
| Wto Kwi 06, 2010 10:56 |
|
 |
Aśka
Fotograf

|
|
|
Zadzwonię dzisiaj do Marty, zapytam czy byłaby chętna i dam znać . Pomyślę tez nad rekwizytami ...Aaa nie martwcie się o kapelusze mam ich pięc w domu więc unikniemy sesji z jednym 
|
|
| Wto Kwi 06, 2010 12:24 |
|
 |
Aśka
Fotograf

|
|
|
Marta także wyraża chęć uczestnictwa o ile nie będzie pracować.
|
|
| Wto Kwi 06, 2010 14:41 |
|
 |
czikola
Pasjonat

|
|
|
kapelusze, berety itp. nie ma problemu mam tego też dość sporo nie wiem co jeszcze <myśli> kufer wiklinowy na przykład, albo rower stylowy holenderski jeśli chcecie też nie będzie problemu zapakuje w auto i przywiozę bo do Rybnika na rowerze chyba by mi się nie chciało jechać jak mi się jeszcze coś przypomni to dam znać.
|
|
| Wto Kwi 06, 2010 22:39 |
|
 |
lepciu
Administrator

|
|
|
no to się rozkręcamy stylowy rower:D będzie się działo ... na zajęciach dopracujemy szczegóły i zaczniemy konkretne przygotowania wraz z wybraniem odpowiedniego terminu
|
| Sro Kwi 07, 2010 05:27 |
|
 |
mirella
Działacz

|
|
|
ja też w to wchodzę!!
|