Forum Fototechnik 2009 Strona Główna
POMOC Rejestracja SzukajFAQ Zaloguj
Phototechnic Session
Idź do strony 1, 2, 3 ... 130, 131, 132  Następny

Odpowiedz do tematu    Forum Fototechnik 2009 Strona Główna » Sesje Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat

Phototechnic Session
Autor Wiadomość
lepciu
Administrator
Administrator

Post Phototechnic Session Odpowiedz z cytatem
Phototechnic Session

Witajcie, pojawiła się inicjatywa zorganizowania sesji fotograficznej, niekoniecznie w studio. Narazie wszystko w zarodku ale mam nadzieję rozwinie się expresowo - p. Jakub wyraził chęć udziału w tym przedsięwcięciu więc już jesteśmy do przodu:)

Mały schemacik tejże sesji:

- sprzęt (lampy, statywy, blendy, softboxy, parasolki) - użyczylibyśmy z AP (sesja musi się odbyć w czasie gdy budynek na ER jest otwarty czyli wtedy kiedy ktoś ma tam zajęcia)
- fotografowie (1 rok fototechnika pod okiem p. Jakuba)
- wizażystki (mamy nadzieję nawiązać współpracę z tymi z AP)
- fryzjerki/fryzjerzy (nie wiem czy mamy taki kierunek w AP więc czekam na wasze propozycje, może znajomi?)
- modelki/modele (mamy zamiar podjąć współpracę z modelkami z internetowych agencji modelek na zasadzie "zdjecia za zdjęcia" tzn my robimy im zdjęcia za darmo a one za darmo pozują
- rekwizyty (wykażmy się inwencją twórczą Smile) ja już zagadałem o sportowy motocykl Honda

Założeniem jest wykonanie w miarę profesjonalnej sesji zdjęciowej z modelkami w plenerze o budżecie niemalże zerowym. Efektem będą obrobione zdjęcia na płycie, którą otrzymają wszyscy współtworzący ten event.

To tak ogółem, niech wpisują się w tym wątku osoby wstępnie zainteresowane współtworzeniem takiej sesji. Jeśli macie jakieś pytania, sugestie i propozycje piszcie tutaj lub prosto do mnie.

W temacie modelek, muszą to być osoby, które swój "pierwszy raz" mają już za sobą najlepiej ze średnim doświadczeniem, poszukujące zdjęć do portfolio. Co do fryzjerów i wizazystek temat do dyskusji bo nie znam jeszcze szczegółów.

Sesja powinna odbyć się w promieniu budynku AP bo na tyle mamy przedłużacza a nie wiem czy możemy wywieźć sprzęt w inne miejsce z dostępem do prądu - to pytanie do p. Jakuba.

Propozycje rekwizytów mile widziane, czekam na wasze posty.

Pozdrawiam Adrian

Wto Mar 30, 2010 15:13 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Nazwa Skype
Reklama

Wto Mar 30, 2010 15:13
domin
Moderator
Moderator

Post Odpowiedz z cytatem
Jestem jak najbardziej za.
Sob Kwi 03, 2010 19:39 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
lepciu
Administrator
Administrator

Post Odpowiedz z cytatem
Cieszę się Dominik, że w to wchodzisz. Liczyłem na większe zainteresowanie tematem a jak narazie tylko Dominik, czekam na wasze propozycje.

Nie Kwi 04, 2010 09:16 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Nazwa Skype
Black Angel
Fotograf
Fotograf

Post Odpowiedz z cytatem
mnie też się podoba, choć wolałabym mieć jakąś znajomą osobę za modelkę Smile tak czy inaczej nowe doświadczenie Very Happy

Nie Kwi 04, 2010 11:21 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Nazwa Skype
YastinaCh
Działacz
Działacz

Post Odpowiedz z cytatem
Adrian wszyscy zajęci świętami więc nie wchodzą i nie udzielają się. Wydaje mi się że pomysł jest zarąbisty, zawsze można się czegoś więcej nauczyć i dowiedzieć. Ja mam koleżankę fryzjerkę zapytam czy nie byłaby chętna pomóc.
Nie Kwi 04, 2010 18:41 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Nazwa Skype
Aśka
Fotograf
Fotograf

Post Odpowiedz z cytatem
Ja to chyba nie muszę pisać, że jestem chętna bo zawsze i wszędzie mnie pełno Smile pozdrawiam
Pon Kwi 05, 2010 15:43 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Nazwa Skype
domin
Moderator
Moderator

Post Odpowiedz z cytatem
Wręcz przeciwnie Asia, trzeba pisać jest co najmniej 6 powodów:
1. wiadomo,że przeczytałaś post
2. jest pewność,że chcesz uczestniczyć lub też nie
3. Adrian się cieszy i nie tylko bo będzie więcej rąk do przygotowań
4. dajesz przykład innym aby coś napisali
5. nasze forum zaczyna się ponownie rozkręcać
6. miło logować się na forum i czytać nowe wiadomości

Ludzie piszcie!!!
wiem ,że są osoby które są jak najbardziej chętne ale jednak musimy mieć potwierdzenie czarne na białym

Pozdrawiam
Pon Kwi 05, 2010 19:58 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Black Angel
Fotograf
Fotograf

Post Odpowiedz z cytatem
tak jest! nasze forum znów dostaje skrzydeł ! (na wiosne?)

Pon Kwi 05, 2010 20:31 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Nazwa Skype
czikola
Pasjonat
Pasjonat

Post Odpowiedz z cytatem
Ja też jestem za. Tylko co z tymi rekwizytami co to ma być? wielkogabarytowe jak ten motocykl Smile
Pon Kwi 05, 2010 20:55 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
lepciu
Administrator
Administrator

Post Odpowiedz z cytatem
Ola, niekoniecznie takie wielkie:) (może być akwalung i płetwy:P) Mając więcej rekwizytów sesja stanie się bardziej atrakcyjna i mniej monotonna. Chodzi mi o to aby uniknąć sesji z jednym rekwizytem, np. na wszystkich fotach modelka ma ten sam kapelusz ipt. To by świadczyło o naszym braku przygotowania i profesjonalizmu. W planach są 2-3 modelki i każda z nich powinna być sfotografowana conajmniej w 2 scenach i z różnymi rekwizytami - zdjęcia będą róznić się od siebie a elementem spójnym będzie w tym wypadku ta sama modelka i podobne tło bo jak wiemy sesja odbędzie się na dworze.

Dominik! Świetna argumentacja co do wpisywania się na forum:D
Piszcie, nie wstydźcie się napisać coś od siebie, dać propozycji - nawet jeśli nie będzie to strzał w 10 to i tak nic sie nie stanie. Znacie ogólny zarys tego photo-eventu i teraz możemy go ukształtować pod nas ale do tego potrzebne jest jeszcze Wasze zdanie Wink

YastinaCh - to świetnie jak się da coś załatwić z tą fryzjerką, podrzucajcie propozycje jesli możecie coś zorganizować - to urozmaici naszą pierwszą wspólną sesję.

Chcę aby każdy miał wkład w tą sesje i żeby każdy wykonał sobie jakieś zdjęcia - po pierwsze nowe doświadczenie a po drugie kilka fotek do portfolio, które w pracy fotografika jest bardzo ważne, zeby nie rzec najważniejsze Smile Musimy nauczyć się rozmawiać z modelką i mieć z nią dobry kontakt, jeśli ten nasz projekt wypali pozytywnie to z pewnością na jdenym się nie skonczy...

pozdrawiam Was i kolejny raz zachęcam do twórczego podejscia

Wto Kwi 06, 2010 10:56 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Nazwa Skype
Aśka
Fotograf
Fotograf

Post Odpowiedz z cytatem
Zadzwonię dzisiaj do Marty, zapytam czy byłaby chętna i dam znać . Pomyślę tez nad rekwizytami ...Aaa nie martwcie się o kapelusze mam ich pięc w domu więc unikniemy sesji z jednym Smile
Wto Kwi 06, 2010 12:24 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Nazwa Skype
Aśka
Fotograf
Fotograf

Post Odpowiedz z cytatem
Marta także wyraża chęć uczestnictwa o ile nie będzie pracować.
Wto Kwi 06, 2010 14:41 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Nazwa Skype
czikola
Pasjonat
Pasjonat

Post Odpowiedz z cytatem
kapelusze, berety Smile itp. nie ma problemu mam tego też dość sporo nie wiem co jeszcze <myśli> kufer wiklinowy na przykład, albo rower stylowy holenderski jeśli chcecie też nie będzie problemu zapakuje w auto i przywiozę bo do Rybnika na rowerze chyba by mi się nie chciało jechać Smile jak mi się jeszcze coś przypomni to dam znać.
Wto Kwi 06, 2010 22:39 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
lepciu
Administrator
Administrator

Post Odpowiedz z cytatem
no to się rozkręcamy Very Happy stylowy rower:D będzie się działo ... na zajęciach dopracujemy szczegóły i zaczniemy konkretne przygotowania wraz z wybraniem odpowiedniego terminu

Sro Kwi 07, 2010 05:27 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Nazwa Skype
mirella
Działacz
Działacz

Post Odpowiedz z cytatem
ja też w to wchodzę!!
Czw Kwi 08, 2010 13:33 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Czw Kwi 08, 2010 13:33

Odpowiedz do tematu    Forum Fototechnik 2009 Strona Główna » Sesje Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 130, 131, 132  Następny
Strona 1 z 132
Skocz do: